Kako povezati Instagram s Facebookom

kako uporabljati Instagram Stories

Danes gresta Facebook in Instagram z roko v roki. Obe storitvi ponujata integracijo, ki je preprosto ne boste našli na nobeni drugi platformi socialnih medijev. Za razliko od Twitterja, ki objave v Instagramu objavlja kot osnovne spletne povezave, vam Facebook dejansko omogoča skupno rabo slik neposredno iz aplikacije za skupno rabo fotografij na časovnico in vir novic.

Smiselno je, da Facebook ponuja racionalizirane funkcije za priljubljeno aplikacijo, kot je Instagram, zlasti glede na to, da je velikan družbenih omrežij platformo kupil za milijardo dolarjev v gotovini. Kljub temu je najboljše pri sinhronizaciji računov Facebook in Instagram to, kako enostavno je. Preden vas vodimo skozi postopek, si oglejmo nekaj prednosti.

Kaj ni všeč?

Obstaja več razlogov, zakaj bi morali razmisliti o povezovanju Facebooka in Instagrama. Povezava vam omogoča, da slike in videoposnetke, ki ste jih posneli ali uredili z zgoraj omenjeno aplikacijo za skupno rabo fotografij, objavite neposredno na Facebooku. Če ste nekdo, ki uživa v pridobivanju všečkov na Instagramu - in kdo ne? - to se bo prevedlo tudi na Facebook. Vsaka slika ali videoposnetek v skupni rabi se vrne v svoj prvotni vir, kar vam omogoča spodbujanje zavzetosti, bodisi prijateljev ali širšega občinstva (ob predpostavki, da so vaše objave v obeh računih javne).

Facebook ima tudi bistveno večjo uporabniško bazo kot Instagram, zato obstaja verjetnost, da bi vam lahko pomagal doseči več ljudi. In ker naj bi algoritemski vir Instagrama prednostno objavil z večjo zavzetostjo, bi lahko dodatni všečki pomagali, da se vaša vsebina uvrsti tudi višje v News Feed. Tudi za tiste, ki ne iščejo večje izpostavljenosti, lahko navzkrižno objavljanje omogoči, da vaši stiki na Facebooku, ki niso na Instagramu, sledijo vaši dejavnosti. Če boste kdaj izgubili dostop, boste lahko lažje obnovili kateri koli račun.

Nazadnje, zaradi brezhibne integracije med obema platformama bodo vaši podatki o objavi v Instagramu (vključno z napisi) razdeljeni Facebooku, skupaj s podatki o lokaciji, hashtagi in emojiji, ki ste jih dodali. Naloženi videoposnetki bodo shranjeni tudi na Facebooku - v njihovem lastnem albumu z naslovom "Instagram photos" - kar vam omogoča hitro označevanje prijateljev v družabnem omrežju.

Povezovanje Instagrama s Facebookom

Postopek povezovanja računov Facebook in Instagram je v sistemih iOS in Android skoraj enak. Upoštevajte pa, da je ta postopek mogoče izvesti samo prek aplikacije za pametni telefon, ne pa tudi prek namizja.

Za začetek odprite aplikacijo Instagram in pojdite na zaslon Profil. Tapnite tri vodoravne črte, ki simbolizirajo ikono menija v zgornjem desnem kotu vašega profila, čemur sledi Nastavitve na dnu zaslona.

Nato se pomaknite po seznamu možnosti in tapnite račun< Povezani računi. Tukaj boste našli seznam socialnih platform, ki ponujajo integracijo Instagrama, na vrhu seznama pa je Facebook. Dotaknite seFacebook in se prijavite s svojimi prijavnimi poverilnicami prek aplikacije Facebook ali mobilnega brskalnika.

Ko se prijavite, je to to! Vaši računi bodo zdaj povezani in vam ne bo treba storiti ničesar, če želite hkrati objavljati na obeh platformah. Vsakič, ko želite dati fotografijo iz Instagrama na Facebook, lahko to storite tako, da na zaslonu z napisi omogočite ustrezen gumb. Nastavite ga lahko tudi za samodejno skupno rabo vseh novih objav (več o tem kasneje).

Če želite deliti prejšnjo sliko Instagrama na Facebooku, izberite sliko, ki bi jo radi dali v skupno rabo, s svojega Instagram profila in tapnite meni v zgornjem desnem kotu. Nato tapnite Deliti v pojavnem meniju preklopite drsnik zravenFacebookin tapnite ikono kljukice v zgornjem desnem kotu, da fotografijo objavite na Facebooku.

Odstranjevanje integracije Instagrama

Upoštevajte, da lahko iz kakršnega koli razloga kadar koli spremenite dovoljenja za aplikacijo ali odstranite njeno integracijo s Facebookom. Če želite to narediti, se vrnite na Povezani računi meni, do katerega ste prej dostopali, in tapnite Facebook. Ob predpostavki, da ste povezani s Facebook računom, bo ikona modra, ime, povezano z računom, pa bo prikazano na desni.

Na naslednji strani boste našli nekaj dodatnih možnosti v zvezi z vašim računom, vključno z možnostmi samodejne skupne rabe objav in zgodb s Facebookom. Če želite prekiniti povezavo z računom, preprosto tapnitePrekini povezavo na dnu strani in potrdite svojo odločitev v pojavnem oknu. Če premislite, sledite zgoraj opisanim korakom, da jih znova povežete.

Zadnje objave