Izkazalo se je, da brisanje objav na Facebooku še ne pomeni "brisanje"

facebook

Včasih želimo izbrisati svojo zgodovino Facebooka - morda le njene delčke ali morda vse. Morda želite samo začeti na novo ali pa preprosto zaupate Facebooku svojim podatkom in se želite znebiti starih objav.

Upali bi, da bo s klikom na izbriši vaša vsebina trajno odstranjena. Očitno temu ni povsem tako. Novi dokazi kažejo, da Facebook morda v resnici ne briše objav, za katere mislite, da se jih znebite. Pravzaprav se včasih te izbrisane objave na Facebooku spet pojavijo.

prazen Facebook Timeline

Nekaj ​​uporabnikov je odkrilo, kako vztrajen je bil Facebook. Laura (ki je zadržala priimek) je februarja 2012 izbrisala svoje objave na Facebooku "ena za drugo", saj se je bala posledic, ki bi jih lahko prinesla nova Facebookova časovnica (takrat). Oktobra istega leta se je prijavila na Facebook in ugotovila, da je bila obnovljena vsa njena vsebina na časovni osi.

Laura's Facebook Timeline

Ni nerazumno domnevati, da je bila ta težava napaka, toda po drugič, ko je Laura znova skrbno izbrisala vso svojo vsebino, je postala bolj sumljiva. »Izbrisal sem vse svoje objave, všečke in komentarje. Izbrisala sem tudi vse svoje fotografije in albume, razen dveh fotografij profila, «razloži Laura in nam pove, da je bil njen profil čist z izjemo dveh fotografij in nekaj osnovnih osebnih podatkov iz rubrike Vizitka. Ko se je mesece pozneje vrnila na svoj račun na Facebooku, je ta mesec ugotovila, da so se njene izbrisane objave znova pojavile.

Strašnejše pa je dejstvo, da to ni osamljen incident. Obstajajo tudi drugi uporabniki Facebooka, ki so naleteli na isti scenarij, saj se jim izbrisane objave vrnejo. Prav tako se je zgodil incident, v katerem so stare objave obudili tudi na vrh vašega profila. Leta 2011 je bila na Facebooku na Irskem vložena tožba zaradi tega vprašanja:

»Pred približno pol leta in enim letom sem se odločil, da želim na svoji facebook strani izbrisati čim več svojih osebnih podatkov. Uporabil sem samodejno rutino, ki je samodejno kliknila na vse gumbe "X" (označeno z "odstrani objavo") na svoji Facebook strani. Naslednji poziv jasno navaja, da se vsebina "izbriše" (glej prilogo 03). Potem ko se je rutina nekaj časa izvajala, vse vsebine ni več. Od tega trenutka sem vso novo vsebino neprekinjeno brisal ročno. V dveh ali treh primerih se je stara vsebina vračala na moj zid, potem ko sem jo tedne prej izbrisal. "

Facebook-ovi pogoji in določbe osvetljujejo, zakaj so njegovi uporabniki obnovljeni:

"Ko izbrišete vsebino IP, se izbriše na način, ki je podoben praznjenju koša v računalniku," piše na strani Pogoji in določila. "Vendar razumete, da lahko odstranjena vsebina v varnostnih kopijah ostane razumno dolgo (vendar ne bo na voljo drugim)."

Tudi Facebook priznava, da je vaša vsebina dejansko še vedno tam, tudi če ste jo tehnično izbrisali. Vendar je vsebina, ki se drugič pojavi za tretji krog brisanja, nepričakovana.

Glede težave smo se obrnili na Facebook, katerega predstavnik je opozoril le na Facebook stran s pravili in pogoji in poudaril dejstvo, da ko dejansko izbrišete vsebino na Facebooku, izgine le, če je trajno izbrisana - kar je zapleteno. Težava pri trajnem brisanju česar koli na Facebooku je dejstvo, da se na videz nič ne izbriše. Preprosto "brisanje" vsebine začasno shrani vsebino na rezervni Facebook pogon. Kot pravi Facebook:

»Nekatere informacije so trajno izbrisane iz naših strežnikov; nekatere stvari pa je mogoče izbrisati le, če trajno izbrišete svoj račun. "

Brisanje celotnega računa deluje na podoben način. Uporabniki lahko "izbrišejo" svoje račune; vendar ponovni dostop do računa ponovno aktivira račun.

Prav tako so opozorili, da težava morda izvira iz napake na Laurini strani s profilom, vendar brez preverjanja njenega računa ni mogla biti prepričana. Facebook-ovi inženirji so na tem primeru in že po predhodnem pregledu so predlagali, da boljši način za brisanje vsebine ni prek časovne osi, temveč prek dnevnika dejavnosti.

Iz vsega tega pa ni razvidno, zakaj se Laurina vsebina ponovno pojavlja.

Kakorkoli se trudite, se zdi, da se Facebooka nikoli ne morete dejansko "znebiti", če ga sploh niste uporabljali.

[NADGRADNJA]

Na njene spodnje komentarje je Laura pojasnila, da niso bile obnovljene vse njene izbrisane objave - čeprav je bilo veliko. Dodaja tudi, da je ob brisanju objav in komentarjev to storila prek svoje News News in da je pogrešala nekatere, za katere je mislila, da jih je prvotno izbrisala.

Zadnje objave